Uw brandstof bij u thuis bezorgen

Als u ervoor hebt gekozen uw hout- of pelletpallets bij u thuis te laten bezorgen, zijn er een paar dingen die u in overweging moet nemen om ervoor te zorgen dat de levering vlot verloopt (Toegankelijkheid van de vrachtwagen, Toegankelijkheid van de pallettruck). Zorg ervoor dat er geen vrachtwagenverboden in uw straat zijn (bv. geen 3,5T’s), dat de straat breed genoeg is (+/- 4m) en als het een doodlopende straat is, dat u aan de achterkant kunt keren.

Wij leveren aan huis, met externe vervoerders, rekening houdend met veiligheid en toegankelijkheid regels.

Raadpleeg altijd de Algemene Leveringsvoorwaarden (artikel 8). Pallets worden gedeponeerd op het trottoir (indien boot zonder stoeprand), altijd aan de eigendomsgrens, aan de voet van de vrachtwagen, op de meest toegankelijke plaats voor de manuele of elektrische pallettruck.

Leveringen worden over het algemeen gedaan met een 19 tons kiepwagen, voorzien van een laadklep en een handmatige of elektrische pallettruck.

Hieronder volgen de afmetingen van de vrachtwagen waarmee rekening moet worden gehouden:

 

Laadklepdrager 19T / 40m3

Nuttige afmetingen :

10m lang / 3m breed / 3m hoog

Maximaal laadvermogen : 9T

Wat pallettrucks betreft, of ze nu elektrisch of manueel zijn, ze rijden alleen op vlakke oppervlakken, asfalt, asfalt of beton, vooral niet op gazon, aarde of kiezelstenen, omdat ze palletten van 1 ton vervoeren en kleine wielen hebben, zouden ze in de grond wegzakken en vast komen te zitten. Bovendien kruisen zij geen stoepranden of hellingen.

Contractueel worden pallets bij de eigendomsgrens gedeponeerd. Alleen de chauffeur (naar eigen goeddunken) kan besluiten om verder te gaan, als de toegang correct en veilig is, maar contractueel met de vervoerders, vindt de levering plaats op de eigendomsgrens, aan de voet van de vrachtwagen. (Naleving van veiligheidsrichtlijnen, arbeidswetgeving en verzekering)

transpalette manuel électrique

Leveringstermijn

Wat de leveringstermijn betreft, moet ook rekening worden gehouden met het weer. Bij ijzel of sneeuw zal het moeilijker zijn om op een bepaalde plaats te leveren en toch rekening te houden met de veiligheid van iedereen.

Vergeet niet te bestellen ongeveer 11 dagen voordat je kapot gaat.

De beste tijd om te leveren is tijdens het voorjaar/zomer seizoen, omdat de prijzen dan beter zijn.

De vervoerder zal enkele dagen op voorhand contact met u opnemen om een leveringsafspraak te maken wanneer het u schikt. Hij geeft je een halve of hele dag slot en van maandag tot vrijdag.

U kunt de levering op een vrije dag laten plaatsvinden of een buurman of buurvrouw vragen de pallet voor u op te halen. (Het is van essentieel belang dat er iemand aanwezig is om het pallet snel weg te zetten, aangezien het wordt afgezet op een stoep of langs de weg, afhankelijk van de toegankelijkheid).

Het is moeilijker, zo niet onmogelijk, om een nauwkeurig tijdschema te hebben, aangezien de vervoerders noch de verkeersomstandigheden, noch het verloop van leveringen aan andere klanten van tevoren kunnen voorspellen.

Nu weet u hoe u de levering van uw hout- en pelletpallets moet organiseren.

Weet dat de chauffeur altijd zijn best zal doen om u tevreden te stellen, maar als het te ingewikkeld wordt, zelfs gevaarlijk, zal hij liever ieders veiligheid vooropstellen. Hij is de enige die verantwoordelijk is voor zijn levering, zelfs uw leverancier kan dat niet voor hem beslissen.

Het is tijd om uw product te kiezen:

PELLET

VUURHOUT

GEDEMPT HOUT

KACHEL